Western Red Cedar hout

Western Red Cedar is een houtsoort afkomstig uit Noord-Amerika. Deze houtsoort heeft een roodachtige kleur en een fijne nerf, waardoor het een luxe uitstraling heeft en een populaire keuze is voor het verfraaien van woningen. Naast de esthetische voordelen heeft Western Red Cedar nog andere eigenschappen die het tot een gewilde houtsoort maken, zoals het feit dat het lichtgewicht, vormvast en goed bestand is tegen vocht. Red Cedar hout is dan ook een populaire keuze voor gevelbekleding.

Homepage Totemboards

Red cedar boeidelen

Boeidelen moeten bestand zijn tegen allerlei weersinvloeden en ook nog eens een mooie uitstraling hebben. Red Cedar boeidelen voldoen aan beide eisen. Red Cedar hout heeft namelijk een hoge weerstand tegen vocht en insecten, waardoor het lang meegaat. Daarnaast heeft het een mooie rode kleur en fijne nerf, wat zorgt voor een luxe uitstraling van uw woning. Dit maakt deze houtsoort tot een perfecte keuze voor boeidelen.

Bij het plaatsen van Red Cedar boeidelen is het belangrijk om ze op de juiste manier te bevestigen. Ondanks dat deze houtsoort zeer vormvast is, kan het alsnog uitzetten of krimpen door vocht of warmte. Zorg daarom voor wat speling tussen de boeidelen en behandel het Red Cedar hout met een geschikte afwerking om de kwaliteit te waarborgen.

Red cedar rabat 

Western Red Cedar rabatdelen zijn speciaal ontworpen voor op de gevel. Met de rabatdelen van Red Cedar hout bedekt en beschermt u uw huis aan de buitenkant tegen alle weersinvloeden. U kunt de rabatdelen herkennen aan de groefverbindingen. Deze zorgen ervoor dat alle planken feilloos in elkaar overlopen, wat de gevel een mooie afwerking geeft.

Red Cedar rabatdelen zijn gemakkelijk te plaatsen en te onderhouden. Door het lichte gewicht en de natuurlijke stabiliteit van het hout is het eenvoudig te bewerken en te bevestigen. De rabatdelen hebben bovendien een hoge isolatiewaarde, wat bijdraagt aan een energiezuinige woning. Om de duurzaamheid van het hout te waarborgen, kunt u de rabatdelen periodiek schoonmaken en voorzien van een beschermende laag olie of beits. Zo blijft bovendien de rode kleur van het Red Cedar behouden.

Red cedar gevelbekleding

Red cedar is een duurzame keuze voor gevelbekleding. Door de natuurlijke eigenschappen is het hout bestand tegen vocht en rot, waardoor het lang meegaat en weinig onderhoud nodig heeft. Daarnaast is Western Red Cedar ook nog eens licht van gewicht en makkelijk te bewerken. 

Gevelbekleding met Red Cedar geeft woningen een warme en natuurlijke uitstraling. Het is verkrijgbaar in verschillende maten en afwerkingen, waardoor u ieder huis een unieke uitstraling kunt geven. Hierdoor is Red Cedar gevelbekleding geschikt voor zowel moderne als klassieke architectuur. 

Red Cedar planken

De planken van Red Cedar zijn veelzijdig inzetbaar. Zo kunt u ze behalve voor gevelbekleding ook gebruiken voor bijvoorbeeld terrassen, vlonders en schuttingen. Het hout heeft van nature een hoge weerstand tegen houtrot en insecten, waardoor het lang meegaat en weinig onderhoud nodig heeft. Om de levensduur van het hout te verlengen, kunt u de planken periodiek behandelen met een geschikte afwerking.