Herkomst Totem boards & profiles

De herkomst van de merknaam Totem is gelegen in de oorsprong van het hout. Western Red Cedar werd door sommige indianenstammen, aan de Noordwestkust van Amerika, gebruikt om hun totempaal van te maken. De paal werd meestal vanwege haar duurzaamheid en goede bewerkbaarheid van Rode Ceder gemaakt om vervolgens vaak in bonte kleuren te worden geschilderd.


Naam:                      Totem


Houtsoort:               Western Red Cedar (WRC)


Herkomstgebied:   Noord-Amerika/Canada


Botanische naam:  Thuja Plicata


Totem boeidelen en sierlijsten

Totem assortiment

Het Totem assortiment bestaat uit boeidelen (boards) in verschillende maatvoeringen. Daarnaast een negental sierlijsten (profiles) om de gevel op diverse manieren te kunnen verfraaien.

Het Totem dubbel halfhouts rabat voor zowel horizontale als verticale toepassing maakt het Totem assortiment compleet.

Waarom kiezen voor boeidelen, rabat en sierlijsten van Totem?

1

Natuurlijke duurzaamheid

Western Red Cedar heeft van nature een hoge duurzaamheid waardoor het zelfs onbehandeld kan worden toegepast. Het hout heeft geen extra behandelingen nodig zoals impregneren of thermisch modificeren voor een exterieure toepassing. We hebben in Nederland jarenlange ervaring met deze houtsoort die zich in deze toepassingen ruimschoots bewezen heeft.

2

Rift gezaagd

Gedurende het productieproces worden de dosse en riftgezaagde delen na het schaven primair gescheiden. Tijdens de verdere productie worden de delen dusdanig gepositioneerd dat er alleen half rift en rift gezaagde delen in het zichtvlak komen te zitten. Door deze zaagwijze staan de jaarringen loodrecht op het hout met als gevolg dat het krimp en zwelgedrag wordt verminderd waardoor de verf een langere levensduur krijgt.

Randsealer Totemboards
3

Foutloos eindproduct

Gedurende het optimalisatie proces worden alle gebreken zoals o.a. noesten en scheurtjes uitgesorteerd om tot een foutloos eindproduct te komen. Tevens worden in het proces alle lamellen in-line gecontroleerd op houtvochtpercentage om een goede verfhechting te garanderen.

4

Nederlands verfsysteem

In nauwe samenwerking met Anker Stuy Verven hebben we een verfsysteem ontwikkeld dat aansluit bij de Nederlandse weersomstandigheden. De delen worden fabrieksmatig rondom voorzien van een 100mu droog gemeten basislaag waardoor de boeidelen direct verwerkt kunnen worden. Tevens zijn er aanvullende producten om de kopse kanten en schroefgaten na montage te behandelen. Met dit verfsysteem bieden we een totaal concept om een lange levensduur te kunnen garanderen.

5

Afwerking boeidelen

Na montage moeten de delen binnen 6 maanden afgelakt worden. Wel dienen de kopse kanten en schroefgaten direct afgewerkt te worden met Totem Egaliseer & Vulmiddel en de Randsealer. Om een totaal garantiesysteem te garanderen dienen de delen met Anker Stuy eindfinish afgewerkt te worden. Dit is in iedere RAL-kleur leverbaar en binnen 24 uur af te halen bij een Totem verkooppunt. Kijk op deze pagina voor een verkooppunt bij u in de buurt.

Totem assortiment boeidelen, rabat en sierlijsten