Totem Sierlijsten

Sierlijsten zijn decoratieve elementen die gebruikt worden om muren, plafonds, deuren en kozijnen te verfraaien. Ze kunnen gemaakt worden van verschillende materialen, waaronder hout. Een populaire houtsoort voor sierlijsten is Red Cedar hout, ook bekend als WRC of Western Red Cedar.

WRC houten sierlijsten

Western Red Cedar hout is afkomstig van de westkust van Noord-Amerika en staat bekend om zijn lichte kleur en fijne textuur. Door zijn natuurlijke duurzaamheid is het hout uitstekend geschikt voor bouwprojecten binnen- én buitenshuis. Onze houten sierlijsten leveren we standaard in RAL 7035. Deze lichtgrijze kleur geeft de ruimte een frisse uitstraling en is bovendien makkelijk overschilderbaar. Bij het kiezen van een sierlijst is het belangrijk om rekening te houden met de stijl van het huis. Houten sierlijsten kunnen een klassieke uitstraling geven aan een ruimte, maar er zijn ook opties voor een modern interieur.

Aanbod sierlijsten

Western Red Cedar sierlijsten voor op de muur

Sierlijsten van hout kunnen op verschillende manieren worden toegepast. Bijvoorbeeld op muren als plinten, kroonlijsten of lambriseringen. Kroonlijsten worden aan de bovenkant van muren geplaatst, terwijl plinten juist aan de onderkant van een muur worden bevestigd. Lambriseringen worden op een muur geplaatst om een scheiding te creëren tussen het bovenste en onderste gedeelte van de muur. Sierlijsten voegen een stijlvol element toe aan de muur en zorgen ervoor dat kozijnen netjes zijn afgewerkt. Bovendien kunt u kabels en leidingen netjes wegwerken met onze Western Red Cedar sierlijsten.

Sierlijsten voor plafonds

Een sierlijst voor het plafond is een decoratieve manier om de overgang tussen de muur en het plafond te accentueren. Western Red Cedar sierlijsten zijn verkrijgbaar in verschillende soorten, van elegant tot strak, en kunnen worden aangepast aan elke gewenste uitstraling. Of u nu op zoek bent naar een traditionele uitstraling of een moderne look, er is altijd wel een passende sierlijst te vinden die bij uw smaak en stijl past. Met houten sierlijsten creëert u gemakkelijk een stijlvol interieur met een warme of juist moderne sfeer.

Logo Totem Boards & Profiles

Het plaatsen van sierlijsten

Het plaatsen van sierlijsten kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste kennis is het goed te doen. Het is belangrijk om te beginnen met een vlakke en schone ondergrond. Zorg ook dat de sierlijsten goed op maat zijn. Western Red Cedar is gemakkelijk bewerkbaar, waardoor het zich goed laat schuren, schaven en zagen. U kunt de WRC sierlijsten zowel met spijkers of schroeven als met lijm bevestigen. Onze sierlijsten worden standaard geleverd in de kleur RAL 7035, maar het is ook mogelijk om de sierlijst te verven zodat deze nog beter aansluit bij de uitstraling van de ruimte.